Konvička na čaj a kávu vhodná do interiéru i exteriéru. Použitelná na všech zdrojích tepla.
Káva a čaj jsou připraveny aromaticky a bez velké námahy
Vynikající pro použití na všech zdrojích tepla
Nesrovnatelná chuť díky principu perkolátoru
Vysoce kvalitní materiál z nerezové oceli Více
Objevte naše různé perkolátory - dokonalé řešení pro vychutnání aromatické kávy a čaje bez námahy. Jedinečný princip perkolátoru dodá vašemu nápoji lahodné aroma, zatímco si kávu pohodlně uvaříte, kdekoli potřebujete.
Ať už je perkolátor vyroben z nerezové oceli nebo smaltovaný, patří k základnímu vybavení skutečných outdoorových dobrodruhů. Po namáhavé túře se horká káva připraví téměř sama. Princip perkolace se osvědčil již před desítkami let a díky neustálé cirkulaci vám nabízí velmi zvláštní chuť kávy nebo čaje. Hrubé sítko namísto filtru také zlepšuje chuť: díky tomu se z kovbojské kávy neodfiltrují kávové oleje a káva nezhořkne ani po dlouhé době varu.
Jak perkolátor konvička funguje?
Perkolátory Perkomax lze pohodlně zavěsit nad oheň ve venkovní kuchyni nebo je umístit na žhavé uhlíky. Jakmile se voda začne vařit, rozpíná se a stoupá nerezovou trubicí uvnitř hrnce. Na víku kondenzuje a přes kávový prášek nebo čajové lístky pomalu odkapává zpět do hrnce. Tam se smísí se zbývající vodou a opět stoupá. Čím déle necháte vodu cirkulovat, tím aromatičtější bude vaše káva nebo čaj.
Vaření s Perkomaxem - Co je třeba zvážit?
Silná káva nebo hřejivý čaj čerstvě uvařený nad táborovým ohněm: S perkolátory Petromax z nerezové oceli nebo smaltu se můžete posilnit na dobrodružství.
S kávovarem Petromax Perkomax se káva a čaj připravují aromaticky a bez velké námahy. Jedinečný princip perkolátoru dodává kávě a čaji lahodné aroma.
Vynikající na všech zdrojích tepla
Perkomax je vhodný pro použití v interiéru i exteriéru: funguje stejně dobře na grilovacím roštu a v žhavých uhlících táboráku jako na varné desce, sklokeramické desce nebo indukčním sporáku. Na jedno naplnění perkolátoru lze připravit až devět šálků čaje nebo kávy. Doba přípravy se liší v závislosti na teplotě zdroje tepla a množství naplněné vody.
Nesrovnatelná chuť díky principu perkolátoru
Při ohřevu voda stoupá trubicí díky důmyslnému principu perkolátoru. V horní části trubice se nachází kulatý filtr na kávový prášek. Stoupající voda, která vystupuje z horní části trubice, kape na kávový prášek a poté stéká zpět do konvice jako přes síto. Tam se smísí s vodou a opět stoupá vzhůru. Čím déle voda v kávovaru Perkomax cirkuluje, tím intenzivnější je chuť kávy nebo čaje. Díky tomuto jedinečnému principu se z čaje a kávy uvolňují ta nejjemnější aromata. Aromatickou a plnou kávu si tak můžete připravit doma, při kempování nebo jiných outdoorových aktivitách bez velkého množství příslušenství.
Zde je několik tipů, které zajistí, že vaše pokusy o vaření na otevřeném ohni budou úspěšné.
Vaše otázka, náš tip:
- Při nalévání mi padá víčko (smalt Perkomax)
Ujistěte se, že ochrana proti převrácení (nos) je na straně rukojeti, pak víko zůstane na místě.
- Voda se nebude vařit.
Dbejte na minimální hladinu naplnění, pokud je v perkolátoru příliš málo vody, voda nemůže stoupat.
- Moje káva je příliš slabá.
Doba varu by měla být nejméně 12 minut, měřeno od okamžiku, kdy voda začne vřít. Kávu můžete vařit déle, na chuť kávy to nebude mít vliv.
Ve filtračním koši by mělo být dostatek kávy (přibližně 8-9 čajových lžiček) až těsně pod horní konec trubičky ve filtračním koši.
- Káva se mi vyvaří/rozstříkne.
Vezměte prosím na vědomí maximální úroveň naplnění, pokud je perkolátor přeplněný, voda může přetéct.
- Jak poznám, že se mi káva nebo čaj vaří?
Jakmile se voda začne vařit, uslyšíte to velmi zřetelně. Během varu nikdy neodstraňujte víko, protože by z trubice vystříkla vroucí horká voda.